Popis produktu
Skořice pochází z vnitřní kůry stromu Cinnamomum která se odřeže a poté suší, čímž vznikají voňavé svitky. Vyrábí se ve dvou formách Cassia a Ceylon - Cassia pochází z Indonésie a je ideální na vaření, do omáček atd., Ceylon je sladší, má jemnou chuť, ideální do sladkostí a dezertů - najdete též u nás!
V Asii se využívá ve všech směrech. Do kořenících směsí, dezertů, čajů i dalších nápojů a samozřejmě je hojně využívaná v oblasti léčitelství.
V Evropě se nejčastěji používá do dezertů a sladkých pokrmů, nebo do svařeného vína. Její využití se však i v našem podnebí rozšiřuje. Známé jsou hřejivé masti, skořicové oleje a tinktury.
Má mnoho léčivých účinků. Pomáhá k správnému krevnímu oběhu, snižuje krevní tlak, zlepšuje trávení, podporuje chuť k jídlu, má dezinfekční a antibiotické účinky, působí při chřipce a nachlazení, zevně působí proti revmatismu. Zkrátka je skořice dobrá po všech stránkách.
Vážený prodej od 1g na naší prodejně i eshopu.